Odgovor na tekst JOB/Fogel

Od Opozvane Uprave JOB sam dobio pismo Nenada Fogela. Poslao sam im odgovor koji, zacelo, neće da objave, pa molim Redakciju Glasa razuma da mi omogući da pošaljem odgovor preko vas.

Unapred vam se zahvaljujem.

Dakle lica iz Opozvane Uprave JOB pustili su sa lanca Nenada Fogela kako bi ujedajući narod uokolo odvratio pažnju od agonije u kojoj se opozvana Uprava JOB nalazi. Bez brige drage gospođe i gospodo nećemo zaboraviti ni logor Topovske šupe, ni velikodušnu želju da ustupite deo lokacije logora Delti, ni neplaćene rate osiguranju, ni neplaćene dodatke za decu, ni zaboravnost da opravdate novac koji ste dobili iz fonda R. Srbije, ni razne druge mahinacije o kojima će se uskoro pisati uz odgovarajuće dokumente. Elem vi i vaša dela ste  nezaboravni.

Za sada ja odgovaram na pismo koje ste  naručili kod Fogela. Ovo je zadnji put da moje vreme trošim na stvorenje poput Fogela i to „samo vama u zdravlje“.

 

Očito treba ponoviti par istina o Fogelu, koje doduše znaju mnogi članovi Zajednice.

  1. Fogel je direktno opstruirao odluku Zajednice da se Židovskoj Zajednici Hrvatske i Zajednici Srba u Hrvatskoj pruži podrška nedolaskom na KOMEMORACIJU U JASENOVCU ŽRTVAMA USTAŠKIH POGROMA. Fogel je protivno sugestijama velikog broja članova i tela naše Zajednice otišao na tu komemoraciju a ne na komemoraciju koju su Židovi i Srbi zajedno organizovali u drugom terminu. Štaviše, Fogel je prilikom komemoracije koju su bojkotovale zajednice Židova i Srba otvorio i izložbu i paradirao sa ministrom Hasanbegovićem, glavnim zagovornikom teorije da je logor u Jasenovcu bio samo radni logor i o tom prijateljskom susretu u biltenu JOZ (elektronskom) obavestio sve Jevreje naše Zajednice. Zaključite sami o moralu ovog čoveka i razmislite kome i čemu on služi. Prilažem i sliku sa komemoracije Fogela i „cenjenog“ hrvatskog ministra kulture i istoričara.

Zlatko Hasanbegović i Nenad Fogel u Jasenovcu na komemoraciji Zlatko Hasanbegović i Nenad Fogel u Jasenovcu na komemoraciji

(fotografija je preuzeta kao jedna od većeg broja fotografija koje govore o ovom događaju sa sajta Jevrejske Opštine Zemun  koji uređuje Fogel. Pogledaj ranije članke i fotografije sa sajta o ovoj temi na sajtu Glasa Razuma).

  1. Fogela su izbacili sa posla iz Kliničkog Centra Srbije, gde je bio zaposlen na održavanju zelenih površina, on dobro zna radi ćega. Bio sam prisutan kada je dolazio kod Ace Singera, plakao i molio da Aca Singer urgira da ga vrate na posao. Aca Singer je na insistiranje nas nekoliko, nevoljno, otišao da moli jednog od potpredsednika vlade Srbije da ovu “poštenjačinu” vrate na posao. Čovek je urgirao i Fogela su vratili na posao. Nakon dve nedelje taj isti Fogel je optužio na sastanku IO Saveza Acu Singera da je ukrao pare iz Saveza da kupi stan ćerci u Israelu. Naravno, svi smo znali da Fogel po običaju laže. Ovo je samo da se podsetimo sa kime imamo posla. Mislim da bi ovo mogao da potvrdi i M. Grinvald, ako sme da se zameri ovom stvorenju.

 

  1. Fogel je, znaju to gotovo svi stari članovi JOB, izgradio kuću na delu Zemunskog groblja koji pripada Jevrejskom groblju. Koliko sam čuo tu kuću je nakon toga i prodao. Na sastanku IO Saveza Rabin Isak Asiel je tražio da se Fogel osudi za to delo. Od tada Fogel koristi svaku priliku da napadne Rabina i to vrlo ružno i prostački u svom prepoznatljivom stilu.

O Fogelovim svinjarijama bi moglo mnogo toga da se kaže i piše ali mislim da je ovo dovoljno. Pozivam opozvanu Upravu JOB da se mane pljuvanja i usluga Fogela, jer cela Zajednica zna o kakvom se čoveku radi. Veliko je pitanje da li je Fogel upleten i u opasnije igre po Jevreje ali možda i Srbe u Hrvatskoj s obzirom na to sa kakvim se likovima druži. Ako je opozvana Uprava JOB spala na  takve “saveznike” znači da i ona vidi svoje dobro jutro.

Usput da napomenem da nikada nisam smenjen niti sam podneo ostavku na članstvo u IO Saveza, niti sam upoznat sa bilo kakvim malverzacijama sa parama u UBS. Upućujem zainteresovane da pogledaju dokumentaciju. Poznato mi je da je Aca Singer bio vrlo tvrd po pitanju bilo kakvih transakcija sa tim parama i da smo često govorili da se ponaša kao “tvrdica” po tom pitanju. Svi izvodi  UBS su bili redovno prezentirani na IO Saveza. Siguran sam da se u tih nekoliko godina sa tim parama nije operisalo jer su tretirane kao rezerva. Fogel je, naravno, rad da okalja sve i svakoga pa i pokojnog Singera koji ne može da se brani, a sva sreća je da svi znamo o kakvom čoveku se radi, ali znamo i Fogela i njegove moralne kvalitete na nivou skarabeja (pronađi srpski naziv ove bube).

Što se mene tiče nisam uzeo ni sredstva po osnovu CLAIMS-a, 1944 sam godište, niti jedan dinar od JOB ili Saveza. Podsećam da sam donirao, sa Moskom Katanom zajedno, prvi video sistem nadzora JOB, nekoliko klimatizera i nekoliko PVC prozorčića na Sinagogi. Moj rad u Zajednici je uvek bio volonterski pa mnoge nervira što mi ne mogu prilepiti  nikakvu gadost.

Miloje Todorović

 

P.S. Narodna poslovica: što više gudi to više ludi!

Nisam mogao da čitam ceo Fogelov tekst gadio mi se. Na kraju, na jedvite jade, sebe sam primorao da pročitam ceo tekst ove spodobe. Iako je poznat kao krajnje nemoralna osoba ovaj tekst je kruna njegove „karijere“. O tome gde ko može da se zaposli već je rečeno. I kao baštovan u Kliničkom centru Srbije Fogel je oteran, a što se tiče „izbeglice Arona Albaharija“ moj komentar može da bude samo: jadan li si Nenade, ti si izbeglica iz pameti. Neću se iznenaditi ako dobiješ sutra mesta za pljuvanje i u nekom listu hrvatske desnice. Zaista mi nije jasno kako si se uvukao među nas. Prijatelji su ti,  po komemoracijama i račvastom jeziku u hrvatskoj desnici (ne etiketiram sve hrvate, već samo ove tvoje).

Pametan može da se pravi lud. Obrnuto ne ide.

One thought on “Odgovor na tekst JOB/Fogel

  1. Boris says:

    Podrška gospodinu Albahariju. Odakle god bili, dolazili ili odlazili, jednom narodu pripadamo. Do skorog viđenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *