Ovo sa Avramom prevazilazi svaku meru

– Cista je laz da su mu spominjani roditelji i da je nazvian fasistom. Ako je on to zeleo da cuje to je onda njegov problem. To sto je uradio je brutalni fizicki nasrtaj i nasilje bez povoda.

– Laz je da ne poznaje VJ posto mu je nadredjeni u firmi sto samo povecava njegovu odgovornost. To sto je uradio je fizicki napad na zaposlenog, moze se slobodno reci na radnom mestu.

– Ispod svake casti je zloupotrebljavati zrtve Holokausta i koristiti ih kao izgovor za sopstveno nasilje i ulicarsko ponasanje.

– Licno je bio organizator sramnog provaljivanja u prostorije JOB 2011. kom prilikom su obijene brave a tadasnje rukovodstvo JOB isterano iz prostorija i unajmljeno privatno obezbedjenje, za razliku od aktuelnih dogadjaja kada su clanovi JOB pusteni da udju u sopstvene prostorije.

– Treba da se stidi svojih blatantnih tvrdnji o rabinu kao verskom autoritetu jevrejske zajednice u Srbiji.

– Neka objasni postavljanje privatnog obezbedjenja ispred beogradske sinagoge, nepustanje izraelskih turistau sinagogu, zatvaranje koser kuhinje, obdanista… (moze li IPU izdati kratko saopstenje po ovom pitanju?)

 

Na kraju, treba reci da jevrejska zajednica u Beogradu duboko zali zbog njegovih istupa i da se javno ogradjuje od njegovih izjava.

3 thoughts on “Ovo sa Avramom prevazilazi svaku meru

 1. Julio says:

  Ovo sa Avramom prevazislo je svaku meru ali i ovo sa Nedicem vise je nego previse.
  Njegova agit-prop ekipa koja je UZURPIRALA zvanicni sajt JO Beograd nastavlja sa sirenjem bezocnih lazi i uvreda clanstvu kome, na svu srecu, vise nije moguce prodavati maglu. Clanstvo je odavno prozrelo ovo lilihip drustvo i reklo na Skupstini 2.12.2018 sta misli o „profesionalnoj“ placenickoj ekipi koja je nasla pa zasla u JO Beograd.
  Glas razuma, kako god bilo, od svog novca placa hosting i administriranje ovog sajta otvorenog samo iz jednog jedinog razloga a to je UZURPACIJA zvanicnog sajta Jevrejske opstine Beograd od strane smenjenog predsednika i druzine oko njega za svoju sramotnu promociju. Na zvanicnom sajtu JO Beograd ne moze proci ni jedno jedino misljenje suprotno stavu smenjenih. Sekretar JO Beograd, protivno opisu svog posla i Statutu JOB odavno cenzurise dopise, verovatno po nardbi smenjenog. Da stvar nije pocela juce govori podatak da je ZVANICNI sajt JO Beograd registrovan na internacionalom domenu pod NJEGOVIM, sekretarskim imenom! Sta to znaci? Sve promene, od dizajna i tematike do zatvaranja sajta nemoguce je uraditi bez njegovog pristanka! Smatram da je ovo najmanje teza povreda radnih obaveza i doticni sekretar bi trebao snositi odgovarajuce posledice ovog nedozvoljenog cina. Zasto?
  Zato sto zavanicni sajt MORA biti registrovan na instituciju kojoj pripada a nikako na fizicko lice. Razlog je da postoji ovlascena osoba ispred institucije odgovorna za administriranje sajta koja moze biti smenjena ako tako institucija odluci. Ako smenjeno rukovodstvo to zna a cuti, postaje saucesnik u ovoj nezakonitoj raboti. Stetne posledice ovoga odavno oseca celokupna zajednica. Sajt GlasRazuma je posledica ovoga.
  Sada, posto smo saznali ove „nevazne“ detalje postaje jasno zasto u ime smenjenih dve agitprop dame ovako zdusno sire zuc i uvrede sa zvanicnog sajta JOB i zasto na zvanicnom sajtu JOB nema drugacijeg misljenja. Postaje jasno zasto se zvanicni sajt JOB koristi da se predstavi kako je sve zakuvala neka mala grupica nezadvoljnih clanova.
  Neka pravnici razmisle malo o ovome slucaju, verovatno ima mesta da se podnese prijava protiv fizickog lica koje je zloupotrebilo svoj polozaj i imovinu zajednice registrovalo na svoje ime.
  Istini za volju, nije ovo prvi put da se zajednicko zameni privatnim. Poznat vam je slucaj davanja broja privatnog racuna umesto opstinskog broja racuna. Tada nismo reagovali.

 2. Prijatelj says:

  Crni Avrame, što se više pojavljuješ na nekim TV stanicama sve se više brukaš. Poznajem te vrlo dugo pa meni ne možeš da prodaješ maglu.
  Radi tebe želim da prokomentarišem nekoliko „bisera“ koje si odvalio i ostao živ.
  Sada da te naučim, u Srbiji ima dva rabina a u Beogradu dva hrama. Ili ne znaš ili pričaš neistine. Ne mogu da verujem da toliko nemaš pojma o zajednici. Znači u pitanju je ovo drugo. Tek da prepoznamo princip kojim se rukovodiš pa da proveravamo svaku tvoju reč. U tvojim godinama sramota je ne govoriti istinu. Tome su nas roditelji učili još pre osnovne škole.
  Lepo je što poštuješ majku. Tako i treba. Ono skakutanje kad je pomeneš čini od tebe, izvini, klovna koji nije savladao tačku u cirkusu pa nije smešna već tužna. Time brukaš i majku koja je siguran sam bila ili jeste korektna ličnost vredna ljubavi i poštovanja. Usput i mi smo voleli i cenili svoje majke, nisu nas strine rodile, ali ih svojim ponašanjem ne brukamo nemoj ni ti.
  Rabin je „konvertit“, ponovio si više puta. Otišao je kao „klinac“ u Izrael, uradio gijur, išao u verske škole, završio fakultet i sada je na doktoratu. Da znaš malo više o Jevrejima znao bi koliko se ceni njegovo iskreno prihvatanje vere naših predaka i doslednost života u njoj i prema njenim pravilima. Nije veru promenio da bi se ženio ili razvodio, nije znači malo bio hrišćanin, pa nije zatim postao budista i uvodio ljude u budizam, video svojim očima gomilu e-mailova kojima propagira budizam i daje savete novopridošlim budistima šta da čitaju i kako da se vladaju. Znaš već na koga mislim ali ne bih da to objavljujem iz dva razloga, neću da se mešam u tuđi život i jer je to možda kažnjivo. Verujem da si video ove dokumente jer su distribuirani sa meni nepoznatog sajta mnogim ljudima u Zajednici. Ako te ti dokumenti monogo interesuju javiću ti se nakon smirivanja situacije da ti ih pokažem.
  Kraj tvog nastupa na TV Hepi nas je sve naterao da pocrvenimo zato što smo i mi delom Jevreji a delom Srbi. Kada si, leba ti čuo da pametan čovek kaže da su u njemu osobine Solomona, Davida, M. Obrenovića i Mišića. Ispustio si Spinozu, Ajnštajna, Njutna, Teslu, Milankovića, Pupina. Valjda je bio kraj emisije ili nisi znao za njih. Avrame, Avrame ne brukaj se. Znaš valjda ko se na ovaj način hvali.
  Veliki deo svog nastupa si se trudio da se umiliš partiji na vlasti. Nevešto i ružno. Cenim pripadnost strankama svih onih koji idu za svojom idejom i koji iskreno pripadaju određenom partiskom profilu. Ovde mislim naravno i na partije na vlasti i kako rekoh cenim to. Ti, nažalost, pokušavaš da uskačeš u zadnji vagon a mator si kao i ja. Nije naše da se u ovim godinama uvlačimo nekome radi toga da se dokopamo statusa „javne ličnosti“. Neće vlast ma čija bila imati vajde od tebe i mene. Doduše ja nisam menjao pripadnost partijama kao ti ali sam se uvek radovao kada Srbija ide napred.
  Sada dolazi najvažnija zamerka. Pokušavaš da prikažeš da je Jevreska Zajednica opozicija a da si ti „čvrsta pesnica“ koja čuva vlast od zavedenih Jevreja. Nemoj da lupaš. Ako je ko državotvoran to je naša zajednica. Uvek je sarađivala sa izabranom strukturom izabrane vlasti na dobro Zajednice i Srbije takođe. Sada bi ti malo da ućariš koji poen ne bi li te milo pogledao neki lokalni političar i pomazio te po sedoj kosi. Radi što ti je volja ali pokušaj to sam svojim kvalitetima ali pusti Zajednicu na miru. Na silu se ne postaje ni lider ni javna ličnost. Za to je potrebno imati „štofa“ . To se ne da isforsirati. Sigurno je čovek onakav kakvim ga drugi vide a ne kako on sebe vidi. Za sada toliko od mene. Pročitaj i razmisli.

 3. Mića says:

  Nemam pojma koje su ambicije Gospodina Izraela. Verovatno želi da se dokaže u politici. Skuplja poene. Moj vam je savet Gosp. Izrael da dobro razmislite. Politika je komplikovana rabota. Sećam se dobro izreke moga Dede: Kad bi svaka buba mogla da bere med bumbar bi nabrao najviše. Ceo život se vodim nekim poslovicama. Narod je pametan. Pokušavam da se bavim onim za šta sam sposoban i što mi pamet dozvoljava. Do sada se nisam razočarao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *