REAGOVANJE NA OBJAVU I. GINZBERGA NA FEJSBUKU

Pročitali smo dopis gospodina Ginzberga na Fejsbuku od 12.01.2020. Tekst zaključuje rečenicom:

JEDINO SAMI MOZEMO DA REŠIMO NAŠE PROBLEME.

Gospodine Ginzberg, sami smo rešili naše probleme, bar što se tiče JOB, na dve skupštine koje Vi i Vaši istomišljenici ne priznajete. Dok odluke obe skupštine Ministarstvo pravde nije prihvatalo, smatrali ste da je mala grupa u situaciji da negira volju velike većine članstva JOB, jer ste smatrali i “trubili” da je država iza vas. Prisetite se, u glupoj nadmenosti, odbili ste i posredovanje Svetskog jevrejskog kongresa. Onda je došla presuda Višeg suda u Beogradu, nepovoljna za vašu grupicu. Sada opet pričate o tome da možemo sami da rešimo probleme. Poštovani Ginzberg, to mleko je prosuto. Sada je po Vašem kriva država. To potencira i gospodin Nećak. Doduše njegova reč u Jevrejskoj zajednici nije cenjena ni kada je bio predsednik Saveza. Svi znamo da je bio greška. Sačekajmo odluku Apelacije, biće valjda uskoro.

Što se tiče Vašeg pitanja, bolje reći konstatacije: „Da li smemo da dozvolimo da se pojedini članovi Zajednice bez dokaza optužuju za finansijske malverzacije?“, moramo primetiti da ste ili potpuno neobavešteni ili se, da prostite, pravite ludi.

Videli ste dokumentaciju, račune na kartici JOB koje je pravio D. Medić. Videli ste fakture koje je „naše“ ili bolje „vaše” preduzeće naplaćivalo od JOB. Videli ste dugovanja JOB koje su vaši „saborci“ napravili. Znamo da je iznos dela naplate vraćenih nekretnina koje je trebalo uplatiti na račun SJOS za sve opštine u Srbiji daleko veći od dela koji je JOB tada trebalo da naplati od SJOS. Zato i nije bilo interesa da se sarađuje sa Savezom i većinom opština. Dobro ste znali i za pokušaje prodaje placeva JOB od strane vase grupice. Imali ste na raspolaganju i dokumente i oglase koje ste objavljivali. Svi to znaju osim Vas? Poštovani Ginzberg, ličite na Čaplina koji čuva rov iz Velikog rata, a rat se završio pre deset godina i svi ostali su se pokupili i odavno se razišli kućama. I sada mi treba da poverujemo u Vaše dobre namere. Razmislite, ako Vas saborci vuku za nos, to ne znači da Vi možete nas.

A što se tiče dokaza, pored gomile koja je svima prezentirana, ovih dana biće ih još.

Pozdrav, Redakcija

One thought on “REAGOVANJE NA OBJAVU I. GINZBERGA NA FEJSBUKU

  1. komentator says:

    draga redakcijo, pa vi ste skroz promasili temu – lepo je covek napisao da SAMI moramo da resimo probleme. To su oni sami, oni koji su drpali, oni koji su lomili kapiju ispred sinagoge, koji su bili uhapseni na spektaklu A Izraela, oni sami koji su na drugom spratu drzali skup „ko-bajagi skupstinu Saveza“, oni sami koji drze konferenciju za stampu pa bezocno lazu, oni sami koji tuku clanstvo. Pa zar ne vidite da oni hoce sve SAMI da rese. Skroz ne shvatate sta je taj dunster hteo da kaze ??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *