REAKCIJA DEJANA JINKERA

Molim Redakciju Sajta JOB-Glasrazuma da mi omogući da preko vas odgovorim na dopis JOB od 24.10.2018, u kome daje lažne podatke o mom učešću u procesu ugovaranja osiguranja sa osiguravajućom kućom Delta Generali. Sa ovom molbom se obraćam vama, pošto je i pomenuti tekst poslat članovima JOB ali ne i meni, a nemam druge mogućnosti da javno odgovorim na neistine iznete u pomenutom tekstu, jer nemam pristup JOB distribuciji podataka ka članstvu.
Unapred vam se zahvaljujem,
Dejan Jinker

JOB, Upravi, Veću i Nadzornom Odboru,
Odgovor na vaš e-mail dostavljen članstvu JOB 24.10.2018.

Kao član JOB, a i kao lice pomenuto u navedenom e-mailu, smatram neprimerenim gestom da niste i meni poslali navedeni tekst. Ukoliko vam je bila ideja da neistine navedene u predmetnom dokumentu ostanu bez odgovora, to je vrlo ružno jer uvek morate imati u vidu da je istinu vrlo teško sakriti.

U pomenutom dokumentu se hvalite da ste ispregovarali nižu cenu od cene koju sam ja, navodno doneo. Treba da vas je sramota da i ovaj put obmanjujete članstvo lažima. Istina je da niti sam ja doneo neku ponudu niti sam prisustvovao sastancima i pregovorima, sem na prvom sastanku kad je samo bilo upoznavanje dve organizacije, Osiguravača i Osiguranika.

Naravno, sada je na vama da objasnite članstvu, pa i meni, uvlačenje Brokera u celu igru na samom kraju procesa pregovora o osiguranju i to na vašu inicijativu, čime ste podigli cenu Osiguranja Delta Generali za 20%. Šta mislite kako članstvo JOB reaguje na ovo povećanje? Normalnim pregovaranjem, a bez Brokera, cena osiguranja bi bila 20% niža. Možda je ideja da cena bude 20% viša bila i motiv uvođenja Brokera u igru. Na taj način ostaje i za podelu. Izgleda logično, ali uverite članove JOB da nije tako.
Članstvo JOB mora da zna da 22.12.2017. godine, kada ste potpisali Ugovor o osiguranju, ja nisam bio član Privremene Uprave i da kao i do tada nisam ni na koji način uzeo učešća kako u pregovorima tako i u ugovaranju ovog aranžmana.

Navodite u tekstu da je PU bila „nestatutarna“. Sramotno je da se vi pozivate na poštovanje Statuta JOB, a da su pri tome odredbe Statuta sa vaše strane gažene više puta: Osnivanje firme za gazdovanje imovinom, nekretninama JOB, naknadna odluka skupa koji ste nazvali skupštinom da firma može da se otvori, ucenjivanje članova JOB, zapošljavanje ljudi u administraciji JOB, novoosnovanom preduzeću i Kulturnom Centru i još mnogo toga.

Optužujete osobe iz Glasa razuma da su se javljale osiguravajućoj kući Delta Generali i da su insistirale da se Ugovor o osiguranju raskine. Osnovna pristojnost bi bila da navedete njihova imena. Naravno to ne možete jer je u pitanju notorna laž. Problem je što niste platili tri rate osiguravajućoj kompaniji što iznosi oko 90.000 Evra. To može da bude povod za raskid Ugovora, nadamo se da neće. Nije interes ni Osiguravača niti nas, članova JOB, da se ugovor raskida već da se dugovi redovno izmiruju. To je, doduše, malo teže jer vaše kampanje i kupovina glasova mnogo koštaju. Treba tome dodati i velike plate u preduzeću za gazdovanje našim nekretninama na čelu sa N. Papić, plate za Nadzorni Odbor firme u kojima ste opet vi, pravne savete S. Levi koji koštaju hiljade Evra. Takodje i Jevrejski kulturni centar i njihove plate i svi oni redovno dobijaju novac. A šta je sa decom, zaboravili ste ih, računate nemaju pravo glasa pa nisu neophodni. Šta je sa obavezom JOB da uplaćuje u zajedničke fondove od izdavanja nekretnina što inače rade sve ostale JO, a od čega se finansiraju aktivnosti pobrojane u 10 tačaka u Zakonu.

Dakle, nema novca za decu, nema novca da se plate rate kredita, a ima novca za firmu za gazdovanje našim nekretninama, više od 30.000 Evra za 6 meseci tj. više od 60.000 Evra godišnje, a sve uvećano za doprinose, o čemu smo upozoravali dok smo bili članovi Nadzornog Odbora JOB, a što ste vi zdušno demantovali i na kraju nas i smenili kad smo tražili, što nam je bila i dužnost, da pogledamo finansijske transakcije JOB koje su tada bile tajna, kao što su i sada.
Molim vas da ubuduće moje ime ne upetljavate u vaše problematične finansijske rabote pa čak i ako biste želeli da me pohvalite. U protivnom, obratiću se sudu.

Dejan Jinker

One thought on “REAKCIJA DEJANA JINKERA

  1. Rebeka says:

    Poštovani gospodine Jinkeru,
    Činjenica da možete da odgovorite samo preko Glasa razuma, a prozvani ste imenom i prezimenom, znači da se plaše da Vas puste da se oglasite. Razumljivo. Sve što ste rekli pružilo nam je pravu sliku o stanju u JOB. Ima nas koji smo prisustvovali brutalnom smenjivanju Nadzornog odbora, čiji ste bili član. Već tad smo naslutili koliko je mračno i opasno rukovodstvo JOB. Sad ste nam sve razjasnili i potvrdili našu zebnju.
    Samo napred, niste sami.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *