ZAŠTO DANILO MEDIĆ VIŠE NIKADA NEĆE MOĆI DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA JOB

ZAŠTO DANILO MEDIĆ VIŠE NIKADA NEĆE MOĆI DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA JOB
(kao ni na druge funkcije)
nastavak
Peti razlog: Populizam. Danilo Medić upravlja JOB-om populistički što se vidi iz prve činjenice a to je da prezire mišljenja koja nisu u skladu s njegovim. Oni koji to nisu razumeli su ili marginalizovani ili izopšteni, o čemu smo već pisali. Ostali su pognuli glavu iz straha ili iz interesa.
Druga činjenica je kompletna erozija institucija JOB-a i premeštanje sistema odlučivanja u novoosnovanu firmu za upravljanje vraćenom imovinom žrtava Holokausta bez živih naslednika.
Treća činjenica je personalizacija i centralizacija odlučivanja u rukama samoproklamovanog “vođe” Danila Medića i uskog kruga odabranih tj. poslušnih, čitaj finansijski zavisnih i zainteresovanih.
Četvrta činjenica je klijentelizam – razmena povlastica i usluga za podršku “vođi” Danilu Mediću. Ovde je reč o posebnom Medićevom zapošljavanju po sistemu “posao za poslušnost i bezuslovnu podršku”.
Peta činjenica je namera da se preventivno spreči svaki oblik organizovanja i otpora, što smo videli kada je na oktobarskoj (2017.) izbornoj skupštini ukinuta mogućnost sazivanja vanredne skupštine u periodu od dve godine (to su te dve famozne godine o kojima “vođa” govori da će da uspostavi odličan sistem upravljanja JOB-om, čitaj razvaljivanju JOB-a). Od trenutka kada se domogao funkcije predsednika, D. Medić nije održao ni redovnu godišnju skupštinu (skup koji je u martu naknadno pretvoren u ”skupštinu” je nelegalan kao i sve njene odluke i ne računa se ni u običnu a kamoli redovnu godišnju skupštinu). Vođa članstvo JOB-a doživljava kao masu koja pokorno treba da aminuje njegove megalomanske planove i kojoj se ništa ne objašnjava, a kamoli da se neko usudi da ga nešto priupita.
Šesta činjenica je selektivno puštanje vesti, tj. samo onih koje “vođi” odgovaraju, retuširanje podataka i falsifikovanje činjenica.
Sedma činjenica je “vođino” vladanje putem straha i pritisaka po principu: “Mi (kraljevska množina) smo te zaposlili i ti si dužan da glasaš onako kako ti Mi kažemo – u protivnom gubiš posao ili povlasticu!” Treba se samo prisetiti famoznih potpisa izjavi lojalnosti “vođinom klanu”.
Pogledajte koliko članova Ustava RS krši “vođa”, a da ne govorimo o preziru prema našoj tradiciji i verskom predanju o čemu “vođa” ionako ništa ne zna niti haje (a i kako bi kad nije …):
1. Član 23 – dostojanstvo i slobodan razvoj ličnosti,
2. Član 25 – nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta,
3. Član 26 – zabrana ropstva, položaja sličnom ropstvu i prinudnog rada,
4. Član 43 – sloboda misli, savesti i veroispovesti
5. Član 46 – sloboda mišljenja i izražavanja.
6. Član 60 – Pravo na rad! Svako ima pravo na poštovanje dostojanstva svoje ličnosti na radu!
Populista Danilo Medić se prema budžetu JOB-a odnosi kao da je to investicioni kapital njegove privatne firme pa može, shodno svojim nahođenjima, njime da upravlja i da deli kome hoće i kako hoće. On se prema članstvu JOB-a ponaša kao da su potrošna roba s kojom može da raspolaže prema svojim “poslovnim” hirovima.
Sledi nastavak! Do čitanja!

REDAKCIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *