ZASTRAŠIVANJE

Sekretarijat JOB je prenebregao moju molbu da me skine sa mailing liste a molila sam  jer su za mene tako brojne neistine uznemiravajuće. Pošto na mailovima koje šalju ne postoji opcija “UNSUBSCRIBE”, kao što postoji na mailovima JOB Glas razuma i svim civilizovanim informativnim mailovima, podesila sam INBOX tako da sada mailovi JOB Info odlaze direktno u spam. Zbog toga sam tek danas obaveštena da je 24. decembra, kroz dopis Nenada Fogela JOB uputio direktnu pretnju Borisu Ergu prijavljivanjem policiji zbog iznošenja stavova u pismima.

Tačno je i vrlo uljudno Boris Erg napisao da su nekolicina članova JOB, a medju njima sam bila i ja, bili pozvani kao gradjani na razgovor u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala i visokotehnološki kriminal radi davanja informacija o mogućem krivičnom delu neovlašćenog skidanja podataka sa mailing liste JOB. O tome ne vredi trošiti reči osim da se osudi pokušaj zastrašivanja svih koji upućuju kritiku rukovodstvu JOB koje je, između ostalog i iz tog razloga razrešeno dužnosti na Vanrednoj skupštini održanoj 2. decembra ove godine.

Ali, kao i do sada, svakim novim obraćanjanjem JOB potvrdjuje da je svaka informacija Glasa razuma tačna. Tako je i ovog puta. Potpuno je očigledno da je tačan navod da se prijavljuju članovi JOBa sa ciljem zastrašivanja. Umesto da nekako opravda svoje besmisleno sramno ponašanje i pokušaj uterivanja straha svakome ko se usudi da piše loše o njima, JOB upućuje pretnju i onome ko ukazuje na njihovo već izvršeno zastrašivanje. Sada očekuju da smo se mi koji smo već bili u policiji uplašili i da ih više nećemo „sekirati“. Ne, nismo se uplašili i nastavićemo da se bavimo istinom.  Istina mora pobediti!

A istina je da su ustavna prava preko 230 članova JOB uskraćena. Pre svega Ustavom garantovano pravo okupljanja. Još je u svežoj uspomeni 2. decembar kada je preko 200 članova JOB moralo krišom, kao u ilegali u zloglasna vremena pod okupacijom, da se okuplja na tajnoj lokaciji na kojoj je održana Vanredna skupština. Sada nam uskraćuju Ustavom i medjunarodnim pravom zajemčenu slobodu mišljenje i izražavanja bez straha od odmazde. Šta je sledeće?

 

Branka Pavlović

One thought on “ZASTRAŠIVANJE

 1. Igor Najfeld says:

  Mislim da znacajno povecanje broja ljudi ( od 230 + ) zavisi od:

  1. Insistiranja da ovaj portal i nadalje objavljuje cinjenice, verodostojne informacije,
  licna I potpisana razmisljanja, kao sto je ovo Brankino.

  2. Liste svinjarija (LS) koje je smenjeno rukovodstvo dosad pocinilo, i nastavlja da cini.
  Bez toga, clanove JOBa – koji ne mogu odluciti ko govori istinu, ili ne – je nemoguce
  privuci. Drugim recima, njih je jedino moguce angazovati putem pouzdanih, sazetih,
  hronoloski ili tematski poredjanih obavestenja, koja su im lako dostupna u svako vreme.
  Zato predlazem otvoranje posebne rubrike za LS, tamo gore posle rubrike
  „IZ STAMPE“. Za one koji nemaju internet, ta LS se lako moze odstampati.

  Nisam pravnik i zato smatram da je nephodno dobiti i pravnicki imprimatur za
  postavljanje takve ili slicne liste.

  Kol tov, Igor Najfeld

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *